Снимка: "Пирогов"
fallback

Само няколко месеца, след като официално пое ръководството на "Пирогов" проф. Асен Балтов разгневи някои лекари и медицински сестри от спешния институт.

Oще по темата

В писмо до медиите част от екипа на болницата обясни, че методите на работата му са възмутителни, защото увеличавал администрацията и ударно назначавал чиновници за сметка на лекарите и сестрите.

Балтов застана временно начело на "Пирогов" през февруари с решение на служебния здравен министър Илко Семерджиев, който уволни тогавашния изпълнителния директор проф. Стоян Миланов с мотива, че спешната университетска болница е №1 по задлъжнялост сред всички лечебни заведения, чийто едноличен собственик е държавата.

През февруари Балтов спечели конкурса за шеф на болницата и така стана директор за постоянно. Сега обаче подчинените му го обвиняват, че назначавал администрацията на огромни заплати, които са дори по-големи от тези на лекарите и сестрите. В резултат на това напускал медицинският персонал.

Недоволните от работата на шефа си медици твърдят още, че в болницата се правят безмислени ремонти за колосални суми.

"Проф. Балтов реже лентички и си приписва заслуги, които са направени от предишното управление. За седеммесечното му управление дълговете на "Пирогов" са се увеличили с още няколко милиона. Причината е в некомпетентното управление на болницата от проф. Балтов. Ние лекарите и сестрите очакваме рокади в "Пирогов" от страна на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров. Ние се надяваме още да бъдат разследвани документите, дипломите и конкурса за избор на директора на спешния център, тъй като "Пирогов" продължава да се управлява от човек на служебния министър-председател Огнян Герджиков", пишат още недоволните медици до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Кака Сийка

преди 6 години

До Анонимен Болницита СА търговски дружества тъй като са регистрирани по търговския закон. За справка - Чл. 3 от Закона за лечебните заведения. lex.bg/laws/ldoc/2134670848

16

SILANCE

преди 6 години

До Анонимен - Особено рисунки по стените като ремонт,другарю 9 ...

15

Анонимен

преди 6 години

Ami toi e ot gerb pove4eto v pirogov sa gerb sa tova i saplatite sa vi visoki sravnenie s dr bolnizi

fallback