Снимка: архив Reuters
fallback

 Очаквам до края на годината да имаме нови 50 детски площадки във всички 24 района на София, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Отпуснахме на районните кметове финансиране. Заедно с тях се изграждат и нови 12 фитнес площадки на открито, които са особено популярни и харесвани от хората", посочи тя.

"Строим и нови 6 детски градини, от които до края на годината очаквам 3 да бъдат завършени. По този начин за този период ще сме построили нови 90 детски градини. Разширяваме сградата на Първа английска езикова гимназия със 16 нови класни стаи. Започваме строителството на физкултурен салон в кв. "Овча купел", обясни пред "Фокус" Йорданка Фандъкова.

Кметът посочи, че са отворени няколко участъка от ремонтираните през лятото булеварди в столицата - "Княз Александър Дондуков" Министерски съвет до ул. "Георги С. Раковски" и от бул. "Васил Левски" до ул. "Кракра".

Йорданка Фандъкова увери, че се работи и по тротоарите в тези участъци, за да станат по-удобни и за пешеходците, не само за шофьорите.

"Безкомпромисни сме по отношение на качеството. Всички фирми, които работят трябва много добре да си направят сметката, да се постараят да работят навреме и с добро качество. Плащаме този труд с обществени средства и не можем да си позволим никакъв компромис", заяви Йорданка Фандъкова.

Фандъкова посочи, че до края на другата година трябва да привърши и част от изграждането на третия метродиаметър.

"Тази година пристигна тунелопробивната машина. Плановете ни са в края на 2018 година тя да е изградила тунелите в участъка от кв. "Красно село" до Малък градски театър "Зад канала", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Абе не знам колко "нови" детски градини са се построили , но в моят район две се сляха в една и сега вместо 90 деца ще чакат 180.

8

Анонимен

преди 6 години

Подготвят ги за онези от "мирната" религия с голямата раждаемост.... Изпълняват поръчения на господарите си и вземат пари за този си безкраен слугинаж.... :-)

7

Анонимен

преди 6 години

Айййддеееер още милиони за " усвояване".

fallback