Снимка: Архив, Булфото
fallback

Удължава се ремонтът на столичния бул. "Прага" заради подмяната на ВиК мрежата. Това обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Oще по темата

Снощи от Столичната община съобщиха, че ремонтът ще продължи до 7 септември. Днес от там обаче уточниха, че са допуснали техническа грешка и реконструкцията всъщност ще приключи до 31 август. Първоначално булевардът трябваше да бъде отворен от днес - 15 август.

"Надявам се все пак ремонтът да приключи до края на месеца", каза Фандъкова пред bTV.

Столичният кмет коментира и задръстванията, предизвикани от ремонта на "Орлов мост".

Тя призова към търпение, също и шофьорите, които имат възможност, да използват обходен маршрут. Кметът напомни, че последният основен ремонт на бул. "Цариградско шосе" е правен преди 11 години и гаранционният срок отдавна е изтекъл.

"Настоящият ремонт ще струва на общината 300 хил. лв. Настоявам да се работи бързо, но не за сметка на качеството", каза още кметът.

За кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Житница" в кв. "Красно село", което се изгражда в момента заедно с третия метролъч, Фандъкова обясни, че за пешеходците са предвидени подлези, за да се облекчи трафикът. Тя припомни, че светофарите затрудняват движението и водят до по-голямо замърсяване на въздуха.

В момента общината не може да спре строителството на небостъргачи в София и затова са предложени законови промени.

Фандъкова припомни, че съгласно Подробния устройствен план (ПУП) НИКМИ няма право да строи 43-етажна сграда на ъгъла на бул. "България" и бул. "Гешов", но съдът е задължил главният архитект на града да разреши строителството.

Тя е издала заповед фирмата да премахне загражденията на терена и да отпуши улицата, която са блокирали в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

За да си кмет на София се иска едно качестео, послушание. Слушкаш, даваш поръчки на тези които Бай *** посочи, носиш му 50% от поръчката и тих ти подхвърля по някоя троха. И си кютиш на това местенце, лъжеш хората как за доброто на града правиш 10 ремонта наведнъж и се надяваш, да не скочат и те пребият.

15

Анонимен

преди 6 години

Имам някакви спомени, че Прага го ремонтираха основно преди по-малко от 10 години.

14

Анонимен

преди 6 години

Тая имам чувството, че всичко, което говори, е наизуст, все нещо напомня, голяма ***

fallback