Снимка: архив, Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че разширяването на зелената и синята зона в София, е облекчаване на движението в центъра, а не увеличаване екипите на Центърга за градска мобилност (ЦГМ).

Така тя коментира исканията на собствениците на магазини по ул. "Шандор Петьофи" да плащат, както живущите там, такса, по-различна от 300 лева на месец за паркиране на автомобили.

"Постоянно има искания за промени, Общинският съвет е компетентен да разглежда всяко едно предложение и да взема решение", обясни Фандъкова.

Тя допълни, че трябва да се направи всичко възможно и всички да проявяват разбиране, за да има максимално свиване на движението в центъра, предвид желанието на мнозина за по-чист въздух и намаляване на трафика.

"Затова инвестираме в градския транспорт, в неговото качество и в същото време подреждаме чрез синята и зелена зона паркирането в особено натоварените райони, за да постигнем целта – да живеем в една по-добра градска среда. Конкретни предложения ще се разгледат в комисията в Столичния общински съвет", каза още Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase