Снимка: архив, Булфото
fallback

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че разширяването на зелената и синята зона в София, е облекчаване на движението в центъра, а не увеличаване екипите на Центърга за градска мобилност (ЦГМ).

Така тя коментира исканията на собствениците на магазини по ул. "Шандор Петьофи" да плащат, както живущите там, такса, по-различна от 300 лева на месец за паркиране на автомобили.

"Постоянно има искания за промени, Общинският съвет е компетентен да разглежда всяко едно предложение и да взема решение", обясни Фандъкова.

Тя допълни, че трябва да се направи всичко възможно и всички да проявяват разбиране, за да има максимално свиване на движението в центъра, предвид желанието на мнозина за по-чист въздух и намаляване на трафика.

"Затова инвестираме в градския транспорт, в неговото качество и в същото време подреждаме чрез синята и зелена зона паркирането в особено натоварените райони, за да постигнем целта – да живеем в една по-добра градска среда. Конкретни предложения ще се разгледат в комисията в Столичния общински съвет", каза още Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Митко

преди 6 години

Не зони а безплатен градски транспорт! Талин и други го правят. Чист въздух, трафика от 100% става 20%. А тая *** вдигна цените? Теглиш чертата и виждаш че с колата е по тънко. Но алчни като бели акули.

27

Анонимен

преди 6 години

Удобството за пешеходци и велосипедисти не се създава с боядисването на тротоарите и превръщането им в синя зона! Масово троторите са разбити и непроходими именно заради автомобилите по тях, пък не виждаме приходите от синята зона да отиват за подръжката и оправянето им. Изтичат в знайни и незнайни частни джобове. Ремонта после пък е за сметка на данъкоплатците.

26

DSS

преди 6 години

Не е по темата, ама да ви питам: "Знаете ли колко получава един столичен съветник субсидия за гориво месечно?" :) И аз не знаех, ама имам съсед от входа, който е съветник, та той ми каза, 500 лв./месец.Дааа, 8л/100км нафта по 2 лв = 16лв, което отговаря на около 3100км/месец.Тея са таксита направо бе :)

fallback