Снимка: БТА
fallback

40-годишен работник е починал, след като е бил ударен от мълния на бул. "България" в столицата. Това съобщиха от МВР за "Фокус". Инцидентът е станал около 17.00 часа, когато над града се разрази буря.

Oще по темата
ОТ МВР уточниха, че до 18.00 часа днес в столичната пожарна са постъпили над 40 сигнала за произшествия. Те са предимно за паднали дървета и клони и частично наводнени улици в кварталите "Драгалевци" и "Бояна".

Единични сигнали има и за кварталите Гевгелийски, Западен парк и Коньовица. Паднало дърво затруднява движението по бул. "Черни връх".

От мълния е пострадала единственото дърво секвоя в парк "Заимов", съобщиха от Столичната община.
Мълния е разцепила стъблото на дървото. Екип на район "Оборище" е обезопасил мястото.

Общо шест екипа с 20 служители на СДПБЗН, съвместно с представители на Столичната община, работят по отстраняване на последствията от силните валежи, придружени от градушка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

Светкавиците са много опасни, винаги трябва да се внимава. Шега не бива - пада там където не очакваш, нищо че има разни стълбове из столицата на 20 метра.

20

до 18

преди 6 години

Не се излагай, че чак мен ме хвана срам, като ти чета глупостите. Няма такова нещо като гръмоотвод (въпреки че всеки го нарича така). Системите се наричат мълниеотводни, защото отвеждат мълнията (заряда). Светкавица може да казваш на генерираната от мълнията светлина, а гръмотевица - на звука от мълнията. Всеки един разряд, независимо, дали е между облаци или към земята, се нарича мълния. По дяволите, все едно си в 3 клас, че си губя времето да ти обяснявам елементарни неща!!?!?

19

Тъпак

преди 6 години

Ей 18, и ти не ставаш за физик. Що за определения? И къде ги научи тия? Коригирай си знанията.

fallback