Снимка: Булфото, архив
fallback

Повече от 1 000 души от столичния квартал "Кремиковци" и село Локорско са заявили участие в протест, който ще проведат утре пред Министерския съвет.

Заедно с жители от други населени места от район "Нови Искър" и "Кремиковци" те ще изразят позицията си против инвестиционните намерения на "КАМИКО" ООД за изграждане на кариера за добив и първична обработка на строителни материали, съобщи БНР.

Концесионният договор с дружеството за находището  "Локорско" в землището на район "Кремиковци" е допсина още миналата година.

Откритият способ и използването на взривно-пробивни дейности ще постави под сериозен риск здравето на жителите, мотивират се недоволните от договора.

Освен това, ще бъдат унищожени уникални природни дадености в района, настояват протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

ЕЕЕЕЕЕ бай Тошо мечта за плавателен канал през София, а то морето било тук, а ние се лъжем да ходим по разни курорти. :)

7

до кума лиса

преди 6 години

ще ги съдиш до шлифера ...

6

Кума Лиса

преди 6 години

Става дума за отвала от Локорско, стигаш до Кремиковци над най-плодородните земи от софийското поле. Там има радиоактивни и тежки метали, които при разкриване на такава кариера ще заразят водите в полето. Аз, лично ще ги съдя до дупка.

fallback