Снимка: БНТ
fallback

Три момчета на възраст между 17 и 25 години, вероятно криминално проявени. Единият е с много къса коса и татуировка на ръката. Така най-общо изглеждат нападателите на журналиста Иво Никодимов, които са го нападнали в Борисовата градина.

Момчетата са били високи, около 180 см. Описанието им било лично на Никодимов, затова от полицията смятат, че нападението е по хулигански подбуди".

Oще по темата

"Това е първо нападение в Борисовата градина през 2017 г.", подчерта шефът на полицията Христо Терзийски.

Междувременно стана ясно, че на побоя са станали свидетели двама души, които не са дали показания. Става въпрос за жена, разхождала кучето си в близост до атаката, и мъж, който помогнал на журналиста да стане.

Журналистът Иво Никодимов, който вчера бе нападнат и пребит в Борисовата градина, изрази подкрепата си към всички, подкрепили го.

"Благодаря за подкрепата Ви. С нея ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са пострадали от обезумели побойници. В сигурните ръце съм на лекарите от Военно медицинска академия."

Това написа той в профила си във Facebook.

Междувременно от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) заявиха готовност да подпомогнат финансово лечението на Никодимов. В писмо до БНТ от организацията изразяват дълбокото си възмущение от "акта на безпричинна брутална агресия и нападение" срещу журналиста.

И уверяват, че може да се разчита на тяхното съдействие. Молят и да бъдат информирани какво могат да направят, за да изразят своята съпричастност и подкрепя (включително и финансова) по лечението на Никодимов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

До Трябва ни революцияЗащо смяташ ,че обикновенни хора не могат да се лекуват в ВМА ?Аз съм най обикновенна жена , и когато скъсах ахилесовото сухожилие ме приеха по спешност в ВМА за операция.Доста стара ти е информацията - от времето на комунизма .Но ти май не си скъсал с комунизма.

20

L.

преди 6 години

ИВО Никодимов! Не БИЛИ Никодимов! Аман от недоразбрали! :)

19

Анонимен

преди 6 години

В София център обикалят група гамени и бият на ред.

fallback