Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
След като във вторник лекари от болница "Шейново" излязоха на символичен протест в подкрепа на нападната акушерка д-р Албена Гагова, днес към тях се присъединиха и нейни пациенти.
Oще по темата
Те, заедно с други родители, се събраха пред болницата, за да отправят апел агресията над медици да спре.

Събралите се на протеста са категорични - обвиненият за побоя Владимир Стоянов трябва да понесе най-тежкото наказание за престъплението, което е извършил.

"Не мога да повярвам, че някой може да посегне на човек като Албена Гагова", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR една от събралите се пред болничното заведение майки.

"Моят апел и призив към хората е: Моля ви, не посягайте на тези професионалисти, не правете така, че те да бягат в чужбина, защото ние имаме нужда от тях, за да ги има нашите деца", пък добави друга жена.

Според тях са необходими по-сигурна охрана и паник бутони, за да се осигури комфорта на лекарите и пациентите. Нападателят не трябва да бъде на свобода, а да се вземат най-бързи мерки той да излежи присъдата си.

"Няма как той да е нормален гражданин на това общество или баща", смята друга от протестиращите, предаде "Булфото".

Междувременно стана ясно, че майката на бебето, чиято плацента генетикът с криминално досие Владимир Стоянов така и не получи, е силно разстроена и шокирана от случилото се, като дори е взела решение да запише сина им със своето име - все едно бащата е неизвестен. Жената също така не желаела повече да има нещо общо със Стоянов, след инцидента с пострадалата акушерка.

Към протестиращите майки се присъедини и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

до 19

преди 6 години

Имаше филм по канал Дискавъри затова как раждат жените по света.В японска клиника в която цената на раждането се поема от здравната каса акушер гинекологът получи пари в плик защото там такава била традицията.А у нас на това му казвали рушвет???

17

Анонимен

преди 6 години

Акушерка???

16

Ema

преди 6 години

shte izlqzat zad granica ama drug pat tam rushveti Nqma !!!!

fallback