Снимка: Булфото, архив

През нощта и в момента четири екипа на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община обработват на сигнали в връзка с валежите и градушки, които преминават на София.

Досега екипите на "Аварийна помощ и превенция" са отреагирали на място на 11 сигнала за паднали клони на дървета, завирявания и счупени керемиди на покриви. Екип на дирекцията работи на място на образувало се завиряване на ул."Вардар" и ул.Възкресение".

Работят и екипи на столичната пожарна.

В момента градския транспорт се движи навсякъде по редовните си маршрути, с изключение на автобусни линии 45 и 77, които поради завиряването на ул."Вардар", са отклонени по бул."Ал.Стамболийски".

Възложено е на почистващите фирми да състоянието на дъждоприемните шахти и да извършват почистване от паднала листна маса. Столичен инспекторат контролират дейността на фирмите, ангажирани с почистването на града.
Във всички райони на Столична община има дежурни, които следят обстановката. Наблюдават се и нивата на речните корита, които са в норма.

Предупреждение за гръмотевични бури и обилни валежи е обявен за 25 области в страната. В 10 области в страната важи оранжев предупредителен код. Там се очакват силни гръмотевични бури, значителни валежи и градушки. Очаквани количества валежи са 35-65 мм за 12 часа.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase