Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ново недоволство за застрояването на столицата. Снощи жителите на квартал "Стрелбище" излязоха на протест.

Поводът – в градинката на кръстовището на бул. "България" и бул. "Иван Гешов" ще бъде построен небостъргач, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според плановете на общината на мястото може да има единствено малки постройки, като например кафене.

Недоволството на хората идва от изненадващото решение на съда, което позволява строителството на 43-етажна сграда.

На практика това ще бъде най-високата сграда у нас с обща височина 150 метра. За сравнение в момента първото място се държи от сграда на "Цариградско шосе", която е с височина малко над 120 метра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Стрелбищенец

преди 6 години

Като искате модерен европейски град, постройте си небостъргачи у вашите квартали, не давайте наклон на оная работа на хората, които НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ НЕБОСТЪРГАЧИ ДО ДОМОВЕТЕ СИ.

12

възхитен

преди 6 години

Преди половин век в Европа не беше прието строителството на небостъргачите. Но в момента освен че са супер модерни за строителството на стария континент, съществува голяма конкуренция за дизайн, красота, височина и неповторима в света кула. Всяка година се определя най високата и красива кула в Европа и света. В бившите социалистически държави също масово се изграждат небостъргачи. България също трябва да се интегрира в съвременното строителство на небостъргачи. Нека София бъде Европейски град.

11

анонимен

преди 6 години

Хора които са родени по нивите и там са израснали, сигурно ги е страх да се качват в небостъргачите. Това не е срамно защото се свиква с височината и после се наблюдава прекрасна гледка. Небостъргачите са знакови сгради и гордост за всяка цивилизована държава. Има някои с басейни на покрива и улици за пешеходци. Други с градинки, кафенета и ресторанти. Всеки които е посетил и разгледал такива интересни места остава възхитен и започва да ги харесва. При земетресения се клатят но не падат.

fallback