Снимка: архив, Булфото
fallback

Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК. Само за два дни той бе уволнен от министър Лиляна Павлова и възстановен ден по-късно от премиера Бойко Борисов, а Националния дворец бе прехвърлен към Министерството на културата.

Oще по темата

"В последните дни сме свидетели на безпрецедентна  атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция не само към  Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС - написа той в изявление до медиите. - . Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България".

Боршош благодира на премиера Борисов, че го е възстановил на поста, както и на всички "свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока".

Той благодари и на екипа в НДК. "Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата.  Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи.", пише още в изявлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Негър скиор

преди 6 години

Няма кой да плаче за ченге и слушалка..............

24

Жоро

преди 6 години

Ако има сценаристи, то те добре пишат сценария как да фалират НДК и после да я приватизират. Все пак е доста апетитно парче в центъра на столицата.

23

Петко

преди 6 години

"Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата..."Вероятно беше удачно да споменете, че се оттегля "временно", но пък тогава някак няма да звучи драматично...Е, вярно, малко сте променили смисъла на новината, в посока изобщо да не отразява реалността, но това са дреболии. Имал съм гадже журналистка, отглежда се сравнително лесно. Нещо като гупа, но пък почти безпроблемно боравеше с микровълновата...!

fallback