Архив: Булфото
fallback

Паважната настилка по бул. "Дондуков" ще бъде запазена, като в едното платно ще се изгради двупосочна велоалея с павета, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди няколко дни внесохме предложение за промяна в проекта, който вече беше съгласуван. От Министерството на културата настояваха за запазване на паважната настилка, обясни кметът.

По думите й промяната, която се предвижда, е в едното платно да се изгради двупосочна велоалея с павета, които да бъдат равни.

"На крак занесохме материала, който предлагаме, така че експертите да го видят и да могат да преценят. Министърът на културата подкрепи това предложение", обясни Фандъкова.

По думите й ще бъде реализиран именно този проект. "Настилката ще е с павета, включително и по трамвайните линии, където сега има бетон. Тротоарите ще са с унипаваж. Велоалеята също ще е с унипаваж, който е предвиден да бъде подходящ за изграждане на велоалея", поясни кметът на София, цитирана от "Фокус".

Фандъкова допълни, че навсякъде, където в момента се реконструират улици и булеварди и има възможност, се изграждат велоалеи.

"В момента предстои да започне работа по подготовката за разширението на бул. "Монтевидео" в район "Овча купел". Там също ще продължи велоалеята, която вече изградихме с реконструкцията на първия етап. Предвиждаме такава и в един участък по ул. "Георги С. Раковски". Участъкът не е тесен – той е там, където в момента спират коли, но не трябва да го правят. Това е малко след бул. "Цар Освободител" до бул. "Патриарх Евтимий" при Френската гимназия", каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 6 години

Не знам велоалеята на Дондуков колко ще издържи, но боядисаната за милиони в Младост се изтри след първата зима. Първата естакада изградена с европейски средства в София свързваща Младост 1 и 2 също е почти неизползваема даже и опасна поради паркиралите автомобили въпреки знаците забраняващи спирането. Иначе голямо хвалене удари Данчето тогава.

31

Експерта

преди 6 години

Нека видем бул.Джеймс Баучер такава простотия ще е и Дондуков

30

Анонимен

преди 6 години

Фандъчкова вбесява,на деня на "София диша" някой беше постнал снимка в един друг форум от бул Македония където са павета "културното богатство на София' ДИМ,ЧАК МЪГЛА ОТ ПРАХОЛЯК ОТ МИНАВАЩ ТРАМВАЙ!!Направо не ми се мисли на какво ще прилича Дондуков след някоя и друга година!От всички обещани проекти за ТАЗИ ГОДИНА ДРУГАРКАТА ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ГИ ОБЯВИ ЗА ..ДОГОДИНА !СЕФТЕ!!Предлагам ДОГОДИНА ДА ПОКАЖЕМ НА ЕВРОДЕПУТАТИТЕ"ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ" В СОФИЯ!!

fallback