Снимка: 81 СУ "Виктор Юго"

Ученик удари учителка с юмрук в ребрата в столичното 81 СУ "Виктор Юго", което се намира в квартал "Младост" 3.

Dnes.bg научи, че нападателят е деветокласник и заедно с двама свои приятели влезли в час по английски, в която преподавала г-жа Весела Живкова.

Още по темата

Тримата били подканени от нея да напуснат класната стая, но отказали. Тогава учителката се запътила да потърси помощ. В този момент едното момче тръгнало към нея и със силен удар в ребрата я повалил на земята.

Веднага след зловещата сцена тримата избягали и все още се издирват от полицията.

Директорката на училището Елена Налбантова заяви пред БНР, че се извършва проверка по случая и тя лично ще настоява ученикът да получи най-тежкото наказание – преместване в друго училище.

Учениците, в чийто час, се е разиграла драмата, са стресирани, а съученици на бияча твърдят, че това момче е отскоро в 81 СУ и употребява наркотици.

Родители от училищното настоятелство коментираха, че това е поредният случай на агресия в школото.

Според тях вина за това носи и директорката, която пое училището преди близо 10 месеца, а голяма част от децата и учителите настояват тя да напусне поста си, защото школото е оставено на самотек.

"Редовно не идва на училище, все е в отпуск, не познава учителите, децата, но нали съпругът й е синдикален шеф, продължава да топли директорския стол", възмути се родител на петокласник, пожелал да остане анонимен.

Dnes.bg ще продължи да следи случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase