Снимка: Булфото
fallback

Първоначалното предложение на Столичната община част от паветата по бул. "Дондуков" да бъдат заменени с асфалт породиха доста спорове, но накрая Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерството на културата излезе с решение, което сложи край на обсъжданията, защото е със задължителен характер.

Oще по темата

А то е - паветата по бул. "Дондуков" се запазват в тяхната цялост и не се подменят с асфалтобетон в никоя част.

"Столичната община се съобразява с него и запазва павираната настилка", съобщи заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Велоалея пък няма да има, защото по павирана настилка велосипед не би могъл да се управлява безопасно.

Активната строителна дейност по булеварда започва от днес.

"Дондуков" ще се ремонтира поетапно, постоянно ще има проходимост с по една лента в посока, движението няма да се затваря изцяло.

От днес "Софийска вода" започва да подменя инженерната инфраструктура по бул. "Дондуков" в участъка от "Кракра" до бул. "Васил Левски" в срок от около 60 дни.

Едновременно с това изпълнителят започва ремонтните работи по ул. "Кракра", а след това - в посока към Министерския съвет.

Предстои премахването на релсовия път и на пътната настилка.

Общият бюджет на проекта е 7,5 млн. лв. и включва изцяло ново строителство на релсовия път върху нова конструкция със съответните вибро и шумопоглъщащи елементи, нови тротоари с унипаваж, пренареждане на бордюрите, пренареждане на павираната настилка, която ще бъде направена по нов начин върху циментова подложка, така че тежкия трафик да не доведе до проблеми с настилката.

Организацията на движение по "Дондуков" след края на ремонта ще се запази в същия вид, информира заместник-кметът Крусев.

През втората половина на юли - началото на август, започва ремонтът на "Дондуков" в отсечката между бул. "Васил Левски" и ул. "Раковски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

ПАВЛОВ

преди 6 години

Уважаеми г-н Министър ,Уважаеми Дами и Господа от Министерството на културата,От медиите разбрах , че е имало голямо обсъждане за паветата на бул.Дондуков.Павета или асфалт е била темата на това голямо и мащабно всенародно обсъждане , закоето хиляди хора са разбрали от медиите.В крайна сметка , специалистите в културното министерство са се пройзнесли по въпросав полза на паветата.Павета та павета , това е , за да запази София автентичния си облик.Това си баба знае , тов

61

Анонимен

преди 6 години

А возенето по "Цар Борис 3" е истински кошмар. Някакво проклятие. Със сигурност и качествени асфалти. В другите страни, проблемът със скоростта е решен просто с изпъкналости на честичко. Дали полегнали полицай през 20 метра или други неравности, но е ефективно, без тия калдаръми!

60

Анонимен

преди 6 години

Ай, чисититу! Дръжте си бъбреците да не ви изпаднат от друсане. А половината от заплатите си отделяйте за близкия автосервиз, като ви се раздрънка и возилото. А другата национална гордост - жълтите павета?! То убаво -павета, убаво -жълти, ама те са гладки като бебешко дупе. Две капки дъжд и може да се лъзнеш и потрошиш. Доколкото знам трябва периодично да се ограпавяват и пренареждат, но това не е правено от поставянето им вероятно.

fallback