Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Задържан е съдията по вписвания към Софийския районен съд е Йордан Раденков – арестуван при получаване на подкуп.

Това каза на брифинг в Съдебната палата административният ръководител на СГП – Емилия Русинова във връзка с вчерашната операция в Агенцията по вписванията.

Oще по темата

"Парите са получени от представители на нотариални кантори", уточни Русинова, цитирана от "Фокус".

По думите й целта на предаването на парите е по-бързо да бъдат издадени удостоверения за тежести.

"Съдията се наблюдава повече от 4 месеца. Събрали сме достатъчно доказателства за това, че той ежедневно извършва такива действия. В една част от случаите парите, които получава са за издаване на по-бързо удостоверения за тежести и други за по-бързото вписване на определена сделка", допълни тя.

35 000 лв., запечатани в пликове, са намерени в дома на Раденков. Вчера при самата операция у Раденков са открити 1050 лв. Съдията е задържан за 72 часа. Освен за подкуп той има и обвинения за пране на пари.

От прокуратурата съобщиха, че вече са уведомили Министерството на правосъдието и очакват Раденков да бъде отстранен от длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Не трябва само отстранен ами осъден трябва. Не стига че вземат по 5000 лв , 15-та заплата по Коледа, ами и рушвети.

12

питате ли го

преди 6 години

как я кара с нищожната заплатка от 1800 лева месечно? а нотариус по малко от 20 бинки на месец не пада! че и повече някои от тях правят по 50-100 К на месец! хванали един кокошкар дето правел тежести експресно и вписвал за почерпка! глупости! какво направихте с Лувъра на Пенгезов? а с космическия кораб на Долорес арсенова? соске тия дровоте летеха преди 6-7 год? а къде е Станислав Михайлов от АДВ дето застреля Стоянов от гранити ? преди 6 мес. го видях в Ница хехехе

11

Locust

преди 6 години

Очаква се да бъде уволнен :-))) Има да чакате :-)

fallback