Снимка: Архив, Булфото

Настилката по столичния булевард "Дондуков" ще бъде комбинирана. Пътните платна, по които се движат колите, ще бъдат с асфалт, а по павета ще се движат трамваите. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Още по темата

Ремонтът на булеварда, част от който сега е изцяло павиран, ще започне на 1 юни и ще продължи до есента. Първо ще се работи в участъка между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски", пише "24 часа".

Общината дълго време обмисляше дали да остави паветата и дори пусна анкета на сайта си. Там най-много гласове събра предложението за комбинирана настилка, което е и окончателното решение за новата визия на булеварда.

"Като количество след ремонта паветата ще са повече, защото сега са само по част от булеварда, но те ще са само по трамвайните линии", уточни Крусев.

По-рано вчера в столицата тръгна и първият мини електробус. Той ще се тества 3 месеца по линия 314, която свързва "Младост" с Бистрица, за да се провери как се движи в планински участък.

"Подготвяме процедурата за покупка на 20 електробуса за градския транспорт. Тя трябва да е готова до края на юни. Ще обявим и още две за общо 142 газови автобуса. За няколко години успяхме да подменим 50% от автобусите в градския транспорт", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Двата електробуса, които вече се тестваха, са изминали общо 30 000 км и са спестили 1200 кг вредни емисии. Те харчат 13-15 лв. за гориво при 60 лв. за конвенционален автобус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase