Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Засилено полицейско присъствие и напрежение имаше днес във "Виетнамските общежития" в столичния квартал "Красна поляна". Причина за това бе извеждането на семейства от блок 10.

Пет от семействата окончателно напуснаха жилищата си. Общо 350 трябва да си тръгнат от блоковете в района.

Жителите на "общежитията" се съгласиха с нападките на останалите живущи в квартала, че пречат за спокойното съжителство заради силна музика, но категорично отрекоха твърденията, че извършват грабежи и, че посягат на
хората.

Причината за извеждането на семействата според Столична община е, че те са нередовни платци. Потърпевш показа пред камерата на Bulgaria ON AIR документи, с които доказва, че е заплатил своята сметка от 3 хил. лева за наем за 84 месеца.

Мъжът обясни, че тази вечер и занапред той и семейството му от 11 души, от които петима ученика, ще спят на улицата. Днес ще се проведе среща с жителите на "Красна поляна", заедно с омбудсмана Мая Манолова.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

До 17

преди 6 години

Общината е длъжна да се грижи преди всичко за градивните личности, защото те крепят държавата, осигуряват средства за живот на нетрудоспособните и хрантутят търтеите!Вместо това Общината години наред си пита ушите и не обръща внимание на жалбите на градивните личности, които се трудят денем, а нощем не могат да спят поради мощните и СКЪПИ технически средства, чрез които търтеите си осигуряват музика за нощните им веселби! Нали денем спят?Които са безработни, да ги пращат на село да копат!

18

Румен

преди 6 години

Как разбраха в тая мешавица че са 5 семейства? Те всичките ми изглеждат еднакви а половината са без документи.

17

Анонимен

преди 6 години

Е защо само пет?Те там са се навъдили като мравки в мравуняк.Превърнали са района на бунище и са омирисали целия квартал. При това повечето са пришълци от провинцията и кой знае от къде...

fallback