Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Преградни стени в метрото, чиито врати ще се отварят само когато влакът е пристигнал, ще бъдат поставени по спирките на третата линия, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Това стана по време на конференцията "Tech City – Поглед в бъдещето".

Мярката е за постигане на по-голяма безопасност на пътниците и е една от визиите за развитието на София като "умен град".

"Новите метровлакове ще имат и опция за движение без машинист", разкри още Фандъкова, цитирана от "Труд".

По време на събитието, кметът на София получи грамота, с която градът е отличен в сферата на иновациите. Наградата бе връчена от посланика на Кралство Холандия в Република България Негово превъзходителство Том ван Оорсхот.

Той похвали столичния кмет за подобряване на качеството на въздуха и градския транспорт, както и за преобразяването на града през последните години. "Вярвам, че останалите градове могат да вземат пример от София", заяви посланикът.

Фандъкова отбеляза, че София през последните години е станала един от градовете с най-много стартиращи компании в ИТ сектора и е трета в Европа по този критерий.

Тя обясни и че предстои да бъде надградена и системата на градския транспорт. Ще се дава приоритет на градския транспорт, когато закъснява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

"Новите метровлакове ще имат и опция за движение без машинист"Това със сигурност ще свърши добре...

26

Анонимен

преди 7 години

такива врати имат от одавна в Китай. Много е удобно и по-сигурно

25

Buba

преди 7 години

"Смарт" светофарите, инсталирани от Телелинк - не са смарт .Справка Орлов Мост и Румънското посолство и др. Даже на Орлов мост и на университета се управляват още от полицаи в кабинки. Но пък едни 7 млн. европари добре се усвоиха

fallback