Снимка: БТА
fallback

Центърът за градска мобилност освежава и полага нова маркировка на зоните за платено паркиране в столицата. Това се извършва с две специализирани за тази цел нови машини.

Екипи на ЦГМ извършват оглед на състоянието на антипаркинг колчетата. Там, където те липсват, ще бъдат поставени нови, а счупените ще бъдат подменени.

Маркировката на зоните се поставя с боя шприц-пластик.

Боята е много по-издръжлива от обикновената, посочиха от ЦГМ и добавят, че по принцип положената върху павета боя е с по-ниска трайност. Затова освежаването е започнало от централната част, където настилката е точно такава.

Днес се работи в района на площад "Александър Невски" и площад "Батенберг".

Общо местата за платено паркиране в столицата са 16 500.
 
Ще бъде положена и нова маркировка на пешеходните пътеки в столицата, както и на местата за паркиране от инвалиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

У-С-В-О-Я-В-А-Н-Е

преди 7 години

Бюджетът на София събира се от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИпрез 2010 година ще бъде 1.2 милиарда леваза 2011 г. 1,3 млрд. лева.за 2012-г. 1,272 млрд. лвза 2013 г. 1.190 млрдза 2014 г. 1,465 млрд. лева.за 2015г 1.49 млрд. лвза 2016г. 1.26 млрд. леваВноската за Евросъюза е от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИМетрото е на 80-85% БЕЗВЪЗМЕЗДНО от Еврофондове!!!Бая има да мацат и усвояват......................

14

Анонимен

преди 7 години

Имам познат, който преди години кандидатства по държавна поръчка за такава боя. Производителят дава 7 години гаранция!!! Цената беше с около 5% по-скъпа от тоя латекс , с който боядисват в момента. И сещайте се кой спечели :) На есен пак ще боядисваме:)

13

Анонимен

преди 7 години

това голяма новина, от BBC ряпа да ядят

fallback