Снимка: Кадър, Нова тв

5 години след като е обявена за незаконна, известната като "въртележката на леля Таня" в столичния парк "Заимов" продължава да работи. Или поне до преди няколко дни, когато става и поредният инцидент.

Всеки, който е посещавал парка, през последните 24 години, ако не се е возил, то поне е виждал тази въртележка, която е в парка от 1993 година. От 2012 година съоръжението е незаконно.

Въпреки това обаче и до днес въртележката е на същото място. И е без ток от година. Но срещу левче на дете колелата се завъртат, съобщава Нова тв.

Но преди дни 3-годишно дете пада от въртележката, а родителите решават да подадат сигнал в общината. Оказва се, че не са първите потърпевши. Затова пък до този момент оплакванията на хората са оставали без резултат, до последния случай. В момента въртежката не работи от няколко дни.

От общината обясняват, че повече от година се събира подписка за премахване на съоръжението. Кметът твърди, че едва сега е на път да се пребори с въртележката, макар отдавна да има съдебно решение за премахването й.

Очаква се опасното съоръжение да се махне до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase