Снимка: архив "Булфото"
fallback

Служебният министър на транспорта Христо Алексиев направи изненадваща проверка на Централна гара в София.

Той е бил придружаван от генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) Красимир Папукчийкси, съобщиха от ведомството му, цитирани от БТА.

По време на изненадващата инспекция министърът е видял недостатъци, свързани с хигиената и поддръжката на гарата.

Алексиев е наредил всекидневен контрол и мониторинг при почистването на най-голямата гара в страната. Той е поискал пълна информация за почистващата фирма и предупредил, че ако ситуацията не се подобри, ще бъдат наложени финансови санкции.

Освен лошата хигиена на Централна жп гара София са забелязани течове, които  министърът иска да бъдат отстранени от фирмата извършила ремонта, в рамките на гаранционните срокове.

Централна жп гара в София бе ремонтирана за пореден път наскоро и тържествено открита от предшественика на Алексиев – Ивайло Московски.

По-късно служебният министър е направил проверка и на жп гара Подуяне, в следствие на която е разпоредил спешен авариен ремонт на гарата поради лошото състояние.

Той е изискал обследване на течовете, осветлението и отоплението в нея.

Министър Христо Алексиев е наредил създаване на спешни ремонтни бригади в структурата на НКЖИ за поддръжка на малки гари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

ognyanz

преди 7 години

До 45: Чети написаното. "Той е поискал пълна информация за почистващата фирма" - какво неясно има. Има кой да контролира чистачките, но ако той не си върши работата кой трябва да му изтегли ушите? Ивайло Московски, като е отрязал лентата, сигурно вече не се е вясвал там. Това ли направи и новия министър.А за поддръжката на малките гари сигурно не само Московски, а и доста министри преди него не са се сетили.

41

Анонимен

преди 7 години

Е за това, че е мръсно изпълнителя на ремонта ли е виновен. Това е евтин PR. Цялото правителство се е юрнало да търси под вола теле. Явно министъра няма друга работа освен да контролира чистачките на гарата или може би само от това разбира. Вчера пък Герджика задържа отварянето на тунела Ечемишка с цял ден за да може да отиде да реже ленти и да се хвали как е сменил 100 крушки за 390 000 лв. А шофьорите седяха часове в задръствания при положение че ремонта е приключил

40

тонева

преди 7 години

А случайно, не му ли направи впечатление на министъра с колко закъсняват влаковете още от началната си гара, отоплени ли са, те чисти ли са. Не мога да повярвам, че е бил на гарата заради една мокра стена. Евтина му е пи-ар-ката. Т.е проблема е съвсем друг- прав е колегата по-долу, че не го ръководи желанието да промени нещо за добро, а личи че е зле прикрито отмъщение.

fallback