Снимка: архив "Булфото"
fallback

От "Топлофикация" обещават обезщетения за парното, но само за онези абонати, които не са имали топло повече от 48 часа. За останалите, които са били без отопление, но проблемите са били отстранени за по-малко от 48 часа, компенсации няма да има.

Това стана ясно от сумите на председателя на Съвета на директорите на "Топлофикация" инж. Любен Параланов.
Голямата авария в топлоподаването остави хиляди абонати без парно и топла вода миналата седмица.

"Това, което ръководството на "Топлофикация" е решило и което ние ще предложим на Столичния общински съвет за одобрение, е всички наши клиенти, които не са имали отопление, било то нарушено или изцяло, да бъдат обезщетени въз основа на това, че те не са ползвали тази услуга, която трябваше да ползват. Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление. За жителите на квартали, в които сме имали проблеми, които са установени в рамките на 48 часа, няма да има обезщетение", каза той пред БНР.

Oще по темата

Инж. Параланов обясни, че авария от такъв характер не е имало поне от 15-20 години.

Според него основната причина за нея е нарушаване на целостта на една от основните артерии на топлопреносната мрежа, която захранва източните квартали на София.

"Аз съм инженер и мога да кажа, че тази авария, която се получи, е в резултат на получаване на хидравличен удар. От какво се е получил хидравличният удар е въпрос, който тепърва трябва да преценим и оценим", каза още директорът.

Той обясни и че дружеството е поело големи инвестиционни задачи във връзки в мрежата.

"Нашите усилия от 2012 година насам са насочени не толкова към тези артерии, главните стебла на топлопреносната мрежа. Те са насочени основно към разпределителните мрежи – тези, които са около блоковите пространства, които не са ремонтирани повече от 30 години”, каза инж. Параланов.

Той обясни, че статистиките, които се водят за пробивите по мрежата, показват, че точно в тези области има доста пропуски и течове, за които се налага непрекъсната работа на аварийните екипи.

"Ние сме насочили усилията си в момента да подменим основно линиите, които са по-малки тръби и снабдяват кварталите с парно и топла вода, защото досега не сме имали никакви проблеми с големите артерии, големите тръби", обясни още Параланов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ДА

преди 7 години

Аз не мога да разбера-що за "обезщетение" е това!?Не получаваш стоката,не плащаш,но трябва да получиш обезщетение,което обаче-не е че няма да платиш,а че някой трябва на теб да плати ОБЕЗЩЕТЕНИЕ !!!Направо ни направиха на ***,но ние сме си такива!Никой не излезе за протестира,да блокира,да иска-само се драска по форумите.Ама ние сме си българи,не сме нито румънци,нито гърци-за съжаление!!

19

ОСНОВЕН ЗАКОН:

преди 7 години

"ТОПЛОФИКАЦИЯ"------Е КАТО "КОМУНИСТА" :--ПРИ ТЕХ, НИКОГА , НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ИМА ДОВЕРИЕ И СИГУРНОСТ!!!!!!

18

смЕх

преди 7 години

До 18 художникаВ рамките на шегата ,но ако така си правиш сметките най-спокойно може да ти отговорят, че при теб водата е по-топла защото си по-близо и за това плащаш по-вече.

fallback