Членовете на сдружение "Детство и с тати" в предишен протест, проведен през 2013 г. Снимка: Facebook
fallback

Близо 15 татковци се събраха на протест пред Съдебната палата. Причината е, че родители, на които съдът не е възложил да упражняват родителските права, срещат проблеми, когато имат право да виждат децата си.

Организатори на митинга са Асоциация за детско развитие "Член 24", Фондация "Бащи за отговорно родителство" и сдружение "Детство и с тати", предава "Дарик"

Те се обръщат към Върховния касационен съд да реши казуса им. По думите на един от организаторите, когато майката откаже да предаде детето в постановените от съда дни нито полиция, нито съдебен изпълнител може да помогне на другия родител.

Протестиращите се възмущават от неизпълнението на съдебните актове и бездействието на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

az

преди 7 години

Малко хора си дават на сметка как комунизмът разруши семейната институция в България. Жените бяха вкарани като труженички по заводите, а децата откъснати от майчината грижа. В резултат на това се увеличава и безработицата защото за едно работно място се борят мъж и жена. В типичното патриархално българско семейство жената си е знаела мястото и задълженията, а мъжът си е знаел отговорностите.

15

Куха лейка

преди 7 години

Вървял един мъж и видял красива "нива" .... изорал я посадил картофи, обичал нивата си грижил се за нея. Поливал, прекопвал , пръскал с раон дъп против колорадските бръмбари. Родили се " картовчета" . Питам на кой са? На човека или на нивата???? Куха лейка съм, моля за помощ.

14

До 13

преди 7 години

То е ясно, че има всякакви случаи, но тук говорим как законодателството винаги ощетява мъжа, независимо от обстоятелствата.

fallback