16

az

преди 7 години

Малко хора си дават на сметка как комунизмът разруши семейната институция в България. Жените бяха вкарани като труженички по заводите, а децата откъснати от майчината грижа. В резултат на това се увеличава и безработицата защото за едно работно място се борят мъж и жена. В типичното патриархално българско семейство жената си е знаела мястото и задълженията, а мъжът си е знаел отговорностите.

15

Куха лейка

преди 7 години

Вървял един мъж и видял красива "нива" .... изорал я посадил картофи, обичал нивата си грижил се за нея. Поливал, прекопвал , пръскал с раон дъп против колорадските бръмбари. Родили се " картовчета" . Питам на кой са? На човека или на нивата???? Куха лейка съм, моля за помощ.

14

До 13

преди 7 години

То е ясно, че има всякакви случаи, но тук говорим как законодателството винаги ощетява мъжа, независимо от обстоятелствата.

13

Am am shtaiziam

преди 7 години

Haide sega - po-spokoen kocek...Top sadebnite bulgarexpertinati sa v bugaristan stopanskata kamarade?! Koi ?kolko ?koga ?kade?!S kakvo?

12

ТАКВА Е ПРАКТИКАТА !

преди 7 години

При женско правораздаване създадено от жени за жени ще бъде и по-лошо . У нас е така - жената ражда но мъжът плаща . И колкото повече бащата си иска детето на толкова по-висока незаконна издръжка го осъждат да плаща . И толкова повече "свидетели" се явяват в съда за да казват но не доказват че специално пред тях той пие бие и пари не дава и псува . И още мноооого подлости коварства и мръсотии . . . само и само издръжката да е по-голяма която се счита за наказание на мъжа . И без децата !!

11

Анонимен

преди 7 години

До реалистА обратбия вариант? Мъжът е алкохолик редовно бие и жена си и детето, накрая на нея и писва и иска развод. Съдът и присъжда детето, а той трябва да плаща издръжка, но разбира се не го прави...Монетата има две страни!

10

реалист

преди 7 години

Майка изневерява на мъжа си с няколко мъже, става причина за развод, а й присъждат децата и получава солидна издръжка от бившия си съпруг. Жената е виновна, а мъжа е наказан. Това справедливо ли е? Нали мъжа и жената са равнопоставени пред закона? Съдебнта система е прогнила и несправедлива.

9

Анонимен

преди 7 години

Бащите имали права, майките имали права...а детето? Него кучета го яли!

8

Баща

преди 7 години

До Анонимен- Развода или раздялата идват, когато има нерешими проблеми и пълно отчуждение между подителите. Никой няма право да разделя дете от родител! Как се чуства детето, насила лишено от родител? - ами кажете...

7

анонимен

преди 7 години

Много често раздорите в едно семейство тръгват от постоянните натяквания, мърморения и психически тормоз от страна на жените към мъжете. Как нещо не е направил в миналото, как бил егоист и т.н., а всъщност мъжа може да е свестен работещ човек, уважаван от приятелите и колегите си. Постоянно се говори за защита от домашно насилие, а никога не се споменават долнопробните методи за психологическа манипулация на много жени.

6

Osman

преди 7 години

Bulgarska rabota...

5

1

преди 7 години

Прави са хората, закона е 99% на страната на майката, дори има случаи на доказан алкохолизъм и насилие върху децата и въпреки това съда отказва да отнеме правата на майката. Съда се позовава на чл. в семейния кодекс приет през далечната 72-ра година и изобщо не го интересува тая майка с всичкия си ли е, не е ли.

4

vlady

преди 7 години

Да сезират архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян. Въобще подобни спорове е уместно да се разглеждат от компетентните служители на Арменска Апостолическа Църква популярни като арменския поп.

3

Анонимен

преди 7 години

Така, така първо се развеждате с майката и чак след това се сещате, че сте родител. Интересно! А някой пита ли го горкото дете как се чувства? Или не, то е някаква вещ, която мама и тате си разменят.

2

Анонимен

преди 7 години

Напълно са прави. Смятам, че е редно и да има алтирнатива на майчинството, в което бащите да имат право на същите привилегии. Системата как мъжа плаща, за да може жената да седи в къщи е остаряла.

1

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

отговорните татковци в момента бачкат, а тия комсомолци са за трепане, заедно с представляваните от тях асоциации и прочие художествена самодейност.