Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

Възстановено е и се нормализира топлоподаването към столичните ж.к. "Младост"- 1, 1А, 2, 3 и 4 и кв. "Дървеница". Все още са възможни временни колебания в кварталите "Младост" - 2 и 4, "Дървеница", "Витоша", "Яворов", съобщават от "Топлофикация София" ЕАД.

Без топлоподаване засега остават кварталите "Гео Милев", "Слатина" и "Ситняково", както и част от ж. к "Дружба" - 1 в района на ул. "Искърско шосе", бул. "Цветан Лазаров" и бул. "Брюксел" и блокове номер 417, 418, 419 в ж.к. "Дружба" - 2. Продължава работата за отстраняване на аварията и цялостно възстановяване на топлоподаването, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че е възстановено топлоподаването към кварталите "Иван Асен Втори" и "Подуене център", където са възможни също временни колебания. Топлоподаването към кварталите "Редута", "Студентски град", "Лозенец", "Дианабад" е в процес на възстановяване.

Същевременно министърът на енергетиката Николай Павлов поиска обяснения от ръководствата на "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "Топлофикация София" ЕАД във връзка със сигналите за прекъсване на електрозахранването и на топлоснабдяването в някои райони на София през почивните дни - 4 и 5 февруари, съобщиха от министерството.

Спешно от двете дружества се очаква да предоставят информация за вида на авариралите съоръжения, причините за прекъсване на снабдяването, броя на засегнатите клиенти и мерките, предприети от компаниите, за своевременно възстановяване на захранването с електрическа и топлинна енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Днес - 07.02, 20.15 часа в Яворов няма "Колебания", а НЯМА топлоподаване !Стига ЛЪГАХТЕ !!!!!

18

младост 4

преди 7 години

Няма парно и топла вода в Младост 4 все още 10.41 днес 07.02.2017 г.

17

Анонимен

преди 7 години

Какви колебания като топлото никакво го няма??? Водата и радиаторите са ледени!

fallback