Снимка: flickr
fallback

Третокласникът от 19-то столично училище, заради когото родители и учители излязоха на протест, е свръхинтелигентен и му е било скучно в училище.

Това заяви пред БНР председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

Oще по темата

"Става дума за дете, което има много по-високи очаквания от образователният процес. То не получава нужните образователни стимули, които очаква да получи, това поражда в него едно усещане на скука, дори можем да го наречем", каза тя и допълни, че скуката е прераснала и в агресия.

По думите й ученикът се справял с учебния материал с лекота за много кратки срокове - вместо за един учебен час, за пет- десет минути с много по-високо качество на усвояването.

"Останалите 20, 30 минути просто то не е ангажирано с никакви други дейности", допълни тя.

Втория учебен срок, който започва следващата седмица, ученикът ще посрещне за пореден път в ново училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

Анонимен

преди 7 години

ДА ИМА ТАКИВА ДЕЦА, НЕКА МИНАТ НА ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ- ЗА ДА НЕ СЕ ЗАДЪРЖА РАЗВИТИЕТО ИМ, А СЪЩО ТАКА ДА НЕ ПРЕЧАТ НА ОСТАНАЛИТЕ КОИТО НЕ СА ТАКИВА ГЕНИИ, ЗАЩОТО НЕ Е ВЪЗМОЖНО ОТ СКУКА ДА БИЯТ, ПРОБИВАТ И ПРОЧЕЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ЖИВИ ХОРА , А УТРЕ ТОЯ ГЕНИЙ ЩЕ УБИВА И ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКЛАНЯМЕ ПРЕД НЕГОВИЯТ ГЕНИЙ ЛИ- ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА ОТРИЧА ПОДОБНИ ИЗВРАТЕНИ ГЕНИИ. РОДИТЕЛИТЕ ДА БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА СИ ОТГЛЕЖДАТ ОТДЕЛНО ОТ ОБЩЕСТВОТО ЗАЩОТО НА ТОЯ ЕТАП ТЕ СА ВИНОВНИ ЧЕ НЕ СА НАПРАВИЛИ НИЩО.

138

Видяхме решението им

преди 7 години

: МОН си го премести ...в другия крачол

137

Пешо*

преди 7 години

Значи има високо ниво на осъзнаване и може да бъде съден като възрастен? Това ли казват?

fallback