Снимка: Архив, Булфото
fallback

Шофьорът от столичния градски транспорт, който тази сутрин блокира с автобуса си входа на гаража в кв. "Дружба", ще бъде уволнен дисциплинарно. Това заяви пред БНТ директорът на гаража Стилиян Манолов.

Oще по темата

По думите му шофьорът Веселин Голевски ще бъде поканен доброволно да изплати щетите, които е нанесъл с действието си. Ако откаже, ще му бъде заведено дело.

Шофьорът предприе крайната мярка тази сутрин в 4:50 ч. заради лошите условия на труд, при които работят водачите, ниските заплати и невъзможността да взимат отпуската си. Според Манолов обаче твърденията му са неверни.

"За месец декември почивките се издължават със закъснение, както и отпуските. Към момента служители на поделение "Дружба" към столичния автотранспорт с неиздължен или загубен отпуск няма", уточни Манолов, като добави, че единствено Голевски е участвал в протеста.

"110 рейса спряха сутринта. Има един голям процент колеги, които не застанаха пред камера от съображения за сигурност, за да не бъдат дисциплинарно уволнени", контрира от своя страна Голевски.

По думите му недостигът на шофьори в гараж "Дружба" е много голям. Липсата се запълвала с извънреден труд и назначаване на вече пенсионирани шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 7 години

До вишисто Данчев-КНСБ , Коларов-Подкрепа , Ц.Ангелов-КНСБ. Специално за невестулката Коларов се писа до централата на Подкрепа но така и не благоволиха да вземат някакво решение да го отстранят.Тоя е най ипечения лъжец , хитрец и манипулатор.Обиколил 3-4 партий в момента е активист на партия Герб и от там го пазят от уволнение.

34

вишисто

преди 7 години

До АнонименВ България няма синдикати има интереси.В ЦГМ всички синдикални лидери са им преки началници на високи нива-началник отдели.Така е и при автотранспорта при контрольорите и в синята зона.Началниците синдикалисти са едни долни лъжливи и страхливи мишки изцяло обслужващи интересите на дружеството а не на работниците.*** и плазмодий.

33

Годзилчо

преди 7 години

Заслужават си робството щом не подкрепиха колегата си!

fallback