Снимка: Кадър, Facebook
fallback

Младежите от скандалното видео, на което се вижда как охранител удря млад мъж, са криминално проявени. Това съобщи Теменужка Капчина, началник на Четвърто РПУ в София, пред BTV.

"Този, който се оплаква от насилие, има 144 подадени заявителски материала срещу себе си за кражби, наркотици и увреждания. Срещу другия има 45 заявителски материала. Те са добре познати на полицията, на свобода са и не са издирвани", обясни тя.

Oще по темата
Кадрите се появиха вчера и на тях се вижда как охранител удря шамар пред заведение на млад мъж в центъра на София. До ситуацията се стига, след като младежите заспиват в на маса в заведението, а при опита на персонала да ги помоли да напуснат, те стават агресивни, управителката се притеснява и натиска паник бутон, на който реагират от охранителната фирма.

Теменужка Капчина съобщи още, че двете момчета са били във видимо неадекватно състояние, употребили алкохол или наркотични вещества.

Според лекаря, отзовал се на сигнала, няма данни за извършено насилие, лицето не се нуждае от медицинска помощ. Бититте са в районното управление, но са отказали да се явят. До момента не могат да ги открият, за да подадат заявителски материали, уточни началникът на Четвърто районно.

По думите й има проявена агресия от страна на охранителната фирма, въпреки че не е била прекалено голяма, тъй като десет минути, след като охранителите са си тръгнали, двете момчета отново са влезли в заведението и са започнали да буйстват.

Жената, която е снимала клипа, е предала видеоматериалите на полицията.

Няма нарушение на охранителите, действали са доста професионално. Ако се установи нарушение, ще бъдат взети санкции, заяви Христо Христов, представител на охранителната фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

142

Еди Ведър

преди 7 години

Както жалките полицаи казват. Нищо ,че е полвин джоинт то по закон пак си е престъпление .И ти губят безмислено 24 часа. А седователите викат за кво ми ги водите пак такива пускайте ги.Но не докрая на 24те седиш да пълниш празното районно. По същата крива ПОЛИЦЕЙСКА логика. Престъплението си е престъпление. Това дали биеш крадеш или педофил в България няма значение. Така ,че охранителите са за съдене ,въпреки ,че според мен са прави.

141

Мартин

преди 7 години

"Епаа, я исках да се явим в полицията, ама немах желание"

140

ШАРАН БГ

преди 7 години

На кадрите вижда ли се З А Щ О охранител удря шамар на *** ? И като има 144 оплаквания срещу него за кражби,наркотици и увреждания, той ,миличкият, защо да не се оплаче поне един път ? Така сигурно е възпитан като чавдарче, пионерче, комсомолец или като воин от редовете на славната БНА ?

fallback