fallback

Общ преглед

От 21 януари влязоха в сила новите глоби, въведени с промени в Закона за движение по пътищата. Само за седмица (от 16 до 22 януари) от полицията отчетоха 8340 нарушения на пътя.

Издадени са 3889 фиша и са съставени общо 3107 акта. Издадените електронни фишове са 5815.

Броят на установените неправоспособни водачи е 270. 159 души са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, от тях 77 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, т.е ще бъдат съдени.

Oще по темата

Колегите от Булфото направиха половинчасов експеримент на тема: "Плашат ли се софиянци от новите глоби". Те разделиха времето на две и заснеха кадри през ранния следобед и в час пик в центъра на София.

"Единственото, което видяхме и заснехме бяха десетки нарушения. Показваме ви няколко от тях, сред които паркиране на пешеходна пътека, движение в бус лента, каране по релси, навлизане след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, неправилно престояване, нарушение на правилата за разположение на превозно средство върху платното за движение, неизправни превозни средства (неработещи фарове)", коментират от агенцията.

Вижте в галерията малка част от нарушителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

145

преди 7 години

Като чете човек коментарите има чувството,че е попаднал на сбирка на благородните девици! И тук,там - на някоя"мека"китка!Абе Вие какви шофьори сте!!! Всички жигулита ли карате та се радвате, че така скопиха колите ни!!!Тези измислени глоби за скорост са само за нас,балъците! За тези,който карат коли за над 50 000 Хил.не никакъв проблем да дадат още една хилядарка за качествен радар детектор!?Ето защо депутатите гласуваха този закон!?!?!?

60

Така е

преди 7 години

До Народен представител 57 То хубаво да им смениш мисленето , ама как да стане? Науката е доказала че по полов път е невъзможно.

59

Мареков

преди 7 години

Или това е след Левски? Може да има разрешение човека - да зарежда или живее там.

fallback