Кадър БНТ2
fallback

Две жени бяха влачени при протеста им срещу поставяне на метални заграждения за място, за което е плануван спорен строеж. Това стана в столичния квартал "Младост 1",  където на полянката срещу блок 70 строител и инвеститор направиха опит да възобновят строителните действия.

Oще по темата

Едната жена е легнала, за да попречи на поставянето на загражденията, а другата е застанала срещу самия багер, а работници са инвеститора са упражнили насилието срещу тях, съобщи БНТ.

Малко по-късно от столичния район връчиха констативен протокол на строителя.

През октомври 2016 г. след спонтанен протест бяха свалени оградите.

Няколко месеца по-късно се прави повторен опит. Хората излязоха на спонтанен протест за да кажат "Не" на това строителство.

На 16 декември 2016 година районният кмет Десислава Иванчева атакува решението за строеж на това място с мотив, че има порочност при издаване на разрешително за строеж.

Към момента инвеститорът обеща да не строи и да провери издаденият му днес документ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Данъкоплатец

преди 7 години

В тази градинка никога не са играли деца и никога няма да играят! В Младост1 има една единствена площадка за игра, изпочупена , *** и опасна. Аз имам 3 деца под 5 години и съм до болка запозната с гнусните зелени площи, пълни с фасове,бутилки.... Вместо да направят площите поне за игра те замазват очите с някакви безумни аргументи. Защо не оправят достъпа до общинската Детска кухня, там е невъзможно да се минава? Г-жа Кметицата освен да се появява по телевизията , нищо друго не прави.

14

Гост

преди 7 години

Вината за тази ситуация е в ССО - Скотовете от Столична община

13

Радост вкъщи

преди 7 години

Какво да говорим, като самия кмет на Младост е едно протестиращо недоразумение?!

fallback