Кадър: БНТ
fallback

Столичната полиция разследва няколко версии за снощната стрелба по автобус №76.

"Разглежда се версия за стрелба от движещ се автомобил. Причината за нея, е че счупените стъкла са от страната на движение по пътя. Може да е гърмяно с въздушен пистолет, а не с въздушна пушка. Най-вероятно са чисто хулигански действия. Не е била мишената пътник, защото е стреляно по самото транспортно средство", обяви пред Нова тв Младен Маринов от СДВР.

Oще по темата

До момента няма задържани, полицията води разследване. Образувано е производство срещу неизвестен извършител.

Според шофьора, който е управлявал автобуса, се е чул оглушителен шум малко след 20 часа и прозорецът буквално се е смлял. Той първо спрял автобуса, за да провери дали има пострадали пътници.

По думите му стрелците са били повече от двама: "Не е бил един, а са били трима човека. Двама са били с по-голямо калибрена пушка, а третият е бил с по-малка, защото на задното стъкло едната съчма чупи стъклото, а втората само прави дупка. И са били в двора на техникума, защото ако са били на тротоара, ако са били на спирката на техникума, аз да съм ги видял".

На свой ред Слав Монов, който е изпълнителен директор на Столичния автотранспорт, обяви че при стрелбата са счупени две стъкла – срещу първа и трета врата.

По думите му това не е първият път на стрелба срещу автобус на градския транспорт. Извършителите на предишните хулигански прояви обаче не са открити.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 7 години

Стрелба по автобус - новината е тревожна! Ако стрелят по олигарси и политици разбирам там са лапачите на пари ама обикновените хора каква вина имат

71

Анонимен

преди 7 години

Ша. Ти кажа аз на теби. Ша. Румба, Ша. румба. ША. румборак. Ша.

70

Той

преди 7 години

Ей тия с коментара за оправянето на правописа на журналистите- бе нема ли кой да ти оправи физиономията,та само критикуваш хората тук ,а си толкова т.ъ.п ,че нямаш мнение по статийте! К.о.м.п.л.е.к.с.а.р ганьовски....!

fallback