fallback

Инцидент със строителен работник стана тази сутрин на столичния бул. "Цариградско шосе" при караулката.

Около 8:30 часа работник на обект "Жилищни сгради" при демонтиране на кофражни кули от осмия етаж е паднал от 28 метра.

На товарната рампа са били поставени и подготвени за сваляне две кофражни кули. Загиналият работник остава на рампата, за да закачи кофражните кули на куката на кулокрана чрез гореописаното товарозахващащо приспособление.

По писменото обяснение на краниста, при позиционирането на кулокрана към кофражните кули, загиналият работник посяга към люлеещото се товарозахващащо приспособление, загубва равновесие и пада от товарната рампа, заедно с една от кулите.

След злополуката, обектът е проверен от инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Комисията е направила първоначален оглед на местопроизшествието, получила е писмените обяснения от свидетелите, обследвала е условията, при които е експлоатирано повдигателното съоръжение и е проверила документите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

dano

преди 7 години

Дано всичко да му е легално, че да не вземат да разправят че е бил случайно преминаващ, без договор, без осигуровки и бе обещетение.

9

ив

преди 7 години

Работя от 25 години в Германия в строителството. В понеделник се връщам пак там и продължаваме обекта. Направо не ми се мисли,какво ще е през януари,както винаги. Строителният обект е като бойно поле. Трябва да внимаваш на всяка крачка,скелета,парапети, закачване на товари...И въпреки стремежа да се опазиш,понякога лошото те застига. През лятото ми шиха ръката,слава Богу ,с това се разминах...Дано клетото му семейство намери сила да се пребори с мъката.

8

Анонимен работник

преди 7 години

Всички вие си седите на топличко пред компютрите и освен да пишете глупости друга работа си нямате.Нито един от вас не е бил на обект и не знае какво е там.А пък за конкретния случай-даже и не знаете къде еЖалко за човекаи за децата му

fallback