Архив: Булфото
fallback

Над 200 души от ромски произход недоволстват в центъра на столицата. Причината е липсата на грижи от страна на Столичната община за ромските квартали в София.

Проявата е организирана от политическа партия "ДРОМ", а основното искане е от бюджета на общината да се заделят средства за по-добра инфраструктура в териториите, населявани от роми, съобщава "Дарик".

Недоволните поискаха също така кметът на града Йорданка Фандъкова да съдейства за узаконяване на къщите, в които живеят.

Проявата се организира пред сградата на Столичната община, има засилено полицейско присъствие в района.

Основното искане на участниците в протеста е къщите им, в които живеят, да бъдат узаконени.

"Търпението ни свърши", "Искаме равни права", "Искаме нормални улици" са призивите, които се четат на издигнатите от протестиращите транспаранти. Чуха се също призиви за оставка, както и мотиви от български възрожденски песни.

Протестиращите са приготвили жалби, които предстои да адресират до европейските институции, защитаващи правата на човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

ХМ

преди 7 години

До АнонименАми като искат узаконяване на постройките си, нека стартират първо със закупуването на земята, на която те са построени/в повечето случаи частна собственост/. На второ място да посетят общината и да си изготвят проект за строеж,да си платят данъци, да се включат към ЧЕЗ, ТЕЦ,да си заплащат редовно сметките и тогава да претендират.Нека законите да важат за всички, а не според етноса.

102

Анонимен

преди 7 години

Равни права? - Да, НЕЗАКОННИТЕ постройки да бъдат съборени, точно защото пред закона всички са равни.

101

Ъ

преди 7 години

Аре сега и тия.... да им узаконят кое точно като дори нямат и скица на къщите си...... еееей значи всичко което не е с Бяла кожа в Европа адски наглеее ....о *** х а света значи

fallback