Снимка: БТА
fallback

София не може да се затвори за мигрантите, но трябва да гарантира сигурност на гражданите си, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в предаването "Годината" на Дарик радио.

Хората имат нужда от сериозни лидери, които да им вдъхнат увереност. Времето е неспокойно, хората очакват бързи решения и конкретни резултати, призна столичният градоначалник.

По думите на Фандъкова около центъра има постоянно полицейско присъствие, както и видеонаблюдение, които да гарантират сигурността на хората.

"Няма как да не признаем, че хората се притесняват, когато видят група младежи мигранти в центъра на София в тъмната част от денонощието. Затова искам повече полиция", подчерта кметът на столицата.

Фандъкова коментира и големите транспортни проекти в София, като призна, че те наистина затрудняват гражданите, но изрази благодарност към хората за търпението. Тя отново определи като ключово извеждането на трафика извън центъра на града и посочи Софийския околовръстен път като основна цел и за следващата година. През 2017 ще се работи по продължението на разширението на Южната дъга с кръстовището на Горубляне, подчерта Фандъкова.

"Всяко нещо струва пари", продължи столичният градоначалник по отношение на цената на билетчето. Тя отново подчерта, че приоритет е използването на карти, чрез които пътуването на практика излиза по-евтино за редовните пътници.

В коментар на политическата криза в страна, Фандъкова обяви, че е скептична за съставянето на правителство в рамките на това НС. "Разбира се обаче е важно да се води диалог, защото е важно да разберем какво искат да направят нашите партньори от РБ", допълни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Анонимен

преди 5 години

Марш на картофите в Самоков !ОСТАВКА !!!

100

Димитър Борисов

преди 7 години

Полицейското присъствие не гарантира сигурност на хората. Сигурността е да се спазват законите и да важат еднакво за всички.

99

Шоп

преди 7 години

А защо да не може да се затвори???? Идват без документи, нелегално преминават границата. Освен това са и доста съмнителни и арогантни типчета.

fallback