Снимка: Читател
fallback

Проверка на процедурата по издаване на строителни книжа на обекта до блок 70 в ж.к."Младост 1“  е установила, че районната администрация е допуснала пропуски при обявяване на разрешението за строеж.

Oще по темата

Затова то не е влязло в сила и не могат да се извършват строителни дейности, посочват от Столичната община.

По процедура главният архитект Здравко Здравков връща в район "Младост" документацията по случая за повторно обявяване на всички заинтересовани страни.

Вчера строителна фирма постави ограда около обекта с намерение да започне строеж.

Жители от квартала, заедно с новоизбрания кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, която все още не е встъпила в длъжност, блокираха достъпа на багерите до зелената площ.

Вчера кметът Фандъкова определи строителството като провокация към гражданите, които показаха своята активна позиция в последните месеци.

Главният архитект на София е запознал днес Десислава Иванчева с резултатите от проверката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

Да им се чуди човек на багеристите, защо не вземат да изсипят цялата налична техника пред блок 70 и на паркинга и да възпрепятстват ползването на жилищата в блока? Това ще е адекватен отговор предвид, че будните граждани в момента постъпват точно така с тях - възпрепятстват ползването на чужд имот като блокират достъпа до него.

22

Анонимен

преди 7 години

До pffВъобще не си схванал смисъла на изказването ми.Обяснявам: След като се тръшкат там да има ливада (това е там в момента, никаква градинка няма!) да си съборят техния блок и да си направят, от къде на къде ще искат ливада да е чуждата собственост?! От правна гледна точка и двете искания са еднакви по тежест.С нетърпение чакам да нахлузят новата кметицата с искове за пропуснати ползи и загуби в млн. лева защото това нейното и на гражданите си е чиста форма беззаконие.

21

pff

преди 7 години

До АнонименОтлична логика... Както казват в едно предване. След 50 години и новия блок няма да е красив ... ше го бутаме ли???

fallback