Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

До средата на декември ще бъде пуснато движението по столичния булевард "Черни връх", след като ремонтът му продължи близо 5 месеца.

Пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на гражданите за търпението.

"Благодарна съм много за търпението и на живеещите, и на работещите, защото месеци наред те се придвижваха при много тежки условия. Проявиха това търпение, защото знаят, че това е за добро. Тук все още се строи много, така че тепърва има много хора, които ще се възползват от него. Цялото Драгалевци всъщност минава също от тук, слизайки към града", каза тя.

Кметът провери днес реконструкцията на булеварда от ул. "Арарат" до Околовръстното шосе. Движението в този участък трябва да бъде пуснато, дори и без да е положен износващият слой асфалт. Това може да бъде направено и през пролетта, когато метеорологичните условия са благоприятни.

Стойността на ремонта на бул. "Черни връх" от ул. "Сребърна" до Околовръстния път е 13 млн. лв. и включва разширение на булеварда, подмяна на водопровод, канализация, електроинсталация, подмяна на телефонни кабели, нови тротоари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Ивайло

преди 7 години

Да пуснат поне две ленти по средата, па да си правят сетне тротоарите!

17

Анонимен

преди 7 години

Фандъче, а виждала ли си в кво състояние са улиците в Кръстова вада, непосредствено до Ч. Връх? И всички са еднопосочни север-юг! Кола ще оправите поне 2-3 основни улици

16

Краси

преди 7 години

Важното е да отрежем лентата, напролет ще ремонтираме направеното е и ще довършваме!

fallback