Снимка: архив, Булфото

Кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева и независимият кандидат, подкрепена от партия "Нормална държава", Десислава Иванчева излизат на балотаж в частичните местни избори в район "Младост".

До балотаж се стигна, след като на първи тур Илиева получи 12 796 действителни гласове, а за Иванчева са гласували 8 660 души.

Окончателните резултати от вота на 6-ти ноември сочат, че кандидатът на ГЕРБ е спечелила 25,18 % от гласовете на избирателите, докато подкрепената от ПП "Нормална държава" кандидатка едва 17 % от вота на жителите в столичния район.

Около 58, 80 % е избирателната активност в "Младост". Там право на глас в частичния местен вот имат близо 89 хил. жители.

Причината за провеждането на частичните местни избори, година след редовните такива, е подаването на оставка на кмета д-р Цвета Авджиева след серия от протести през лятото на 2016 г. Те се проведоха срещу план за строеж в междублоковото пространство в "Младост“ 1. Недоволството продължи със събирането на подписи срещу строежи в зелените площи в района.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase