Снимка: Bulphoto

Кметът на София Йорданка Фандъкова нареди цялостна проверка на техническото състояние на автобусите на частните оператори в София.

"Докладваха ми, че има инцидент с автобус по линия 306, който се управлява от частен оператор", обясни Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

"За радост шофьорът е реагирал адекватно. По информацията, която имам, в моментът, в който се е усетила миризмата за дим, шофьорът е отворил вратите, за да се евакуират хората. След това пожарът е бил погасен", каза още тя.

"Това е автобус, който е в състава на частен оператор", коментира Фандъкова и обясни, че постепенно договорите с частните оператори изтичат.

Кметът на Столичната община добави, че договорът за линия 306 изтича следващата година през септември.

"Очаквам столичният автотранспорт да поеме тази услуга, за да може да гарантираме по-голяма сигурност", допълни Фандъкова.

Кметицата съобщи още, че до дни столичният автотранспорт ще поеме и превозването по две линии, управлявани досега от частни оператори.

Сред тях е и линия №84, по която ще бъдат чисто нови автобуси. "Очаквам и първият електробус да започне пилотно движение по тази линия", коментира Йорданка Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase