Снимка: архив "Булфото"
fallback

Контрольор в градският транспорт в София сътвори истински екшън, пререкавайки се с пътници без билет.

Скандалът възникнал малко преди 12 часа днес в автобус №11 в посока от автостанция "Гео Милев" към ж.к. "Овча купел" 2. Свидетел на пререканията станал репортер, пише "24 часа".

Контрольорът първо се захванал с нередовна пътничка от ромски произход. С обиди: "Лайно" той я свалил на спирка "Гара Подуяне" и се прехвърлил на друга ромка - възрастна жена, която се качила от следващата спирка - "Театър София".

Тя извадила билет от портмонето си и тръгнала да го дупчи, но контрольорът го изтръгнал от ръцете й с думите, че вече е дупчен. Жената извадила втори, но той последвал съдбата на първия.

Контрольорът твърдо отказал да покаже билетите на жената и да й посочи къде са продупчени и я изпратил да си купи нов от шофьора на автобуса. Жената го послушала и дала 1,60 лв.

След това обаче тя продължила да настоява да види тези, които й бяха изтръгнати от ръцете, но получила нов отказ и обяснение, че те вече са скъсани.

Молбите й продължили, а контрольорът започнал да я заплашва, че ще го ядоса и ще извика "нарочно" полицаи на "Лъвов мост". Те щели да й напишат акт, въпреки че я бил пуснал.

През цялото време колегата, с когото бил контрольорът нервак, стоял безучастно отстрани.

"Вие циганите ли ще защитавате, вместо мен?", викнал мъжът на друга пътничка, попитала го защо се държи грубо с възрастната жена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

ник

преди 7 години

Веднъж ме удари контрольор. 1998-***. Взе ми паспорта, да съм го бил чакал около шесто районно, да му платя глобата, на другия ден. Бях ученик. (В София). Отидохме. Ако още е жив, най-малкото куца. Нагляри за комисионна. Правят се на мутри.

62

Циник до Хиляди звез

преди 7 години

Братле...много добре казано!Започвам да си мисля дали този сайт не е придатък на БХК! Ти наричаш нещата със собствените им имена...в най-добрия случай обезобразяват коментара ти с никому ненужни звездички! Моите ги трият директно....и ежедневно БАН! Мода четеш ли? Четеш ли? Вземи се позасрами малко вече А?

61

Krom

преди 7 години

Ами ?!? Какво чакате, вдигнете паметник на човека. Успял е да вземе пари от швед. Това е подвиг, чутовен. В България, шведите са в "Десетилетието на ромската интеграция" - разбирай, спонсорирана от Шорош льохманизация в която те напредват със страшна сила. Берат жица, джебчийстват, отказват образование, плодят се с цел цицане на държавни помощи и са на пиедестал. Ако това се е случило, в което дълбоко се съмнявам, защото по скоро е сюжет тип "..един човек каза..", то да бъде награден.

fallback