Снимка: Булфото, архив

Асфалтът пак води пред паважа в нова анкетата на Столична община за визията на емблематичния бул. "Княз Александър Дондуков".

Първото гласуване беше свалено от сайта заради техническа грешка, която позволяваше манипулации в резултатите. Този път от "Московска 33" са взели необходимите мерки и анкетата може да бъде попълвана само веднъж от едно устройство. Само за няколко часа над 72 000 души са дали своя глас, пише "Монитор".

Шосето ще се ремонтира през следващата година в участъка между Младежкия театър и ул. "Кракра", а всеки може да даде гласа си на sofia.bg. Изборът е от три варианта: Първият предвижда паветата да останат навсякъде, като бъдат пренаредени, за да се отстранят всички хлътвания и пропадания по пътя. За това са гласували 34806 човека, което е 48,18 %.

При втория калдъръмът ще остане само около трамвайните релси и местата за паркиране, докато асфалт ще се излее по пътните платна. Този вариант е на второ място, като за него са дали гласа си 19714 или 27.29%. Вариант №3 пък предвижда изцяло да се извадят паветата и всичко да е с асфалт. Засега той води класацията с 61468 гласа, което е 49,1% от общият брой.

Независимо кой вариант изберат столичани ще се положат нови релси за едно от първите трамвайни трасета в столицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase