Снимка: архив, Bulphoto
fallback

В полицията са подавани множество жалби срещу Владимир Пенев - мъжът, намушкал свой познат в петък на ул. "Владайска" в София. Извършителят е психично болен, с параноидна шизофрения.

Жертвата на Пенев е с прободни рани - три в гърдите и една в ръката. Случаят не е единичен. Мъжът вилнее в територията на четири районни управления в София.

Oще по темата
От болницата, в която е настанен Пенев в момента, твърдят, че той е изключително агресивен. Лекувал се е и в Белгия, но няма подобрение на здравословното му състояние.

Приятел на пострадалия в петък мъж разказа, че тормозът над него и негови приятели продължава повече от година. "От полицията ни казаха да пишем жалби. Последната обаче костваше осем месеца, за да я разгледат и накрая получихме отказ", разказва мъжът. Той е жертва на побой от Пенев.

Агресията у психично болния мъж не е провокирана. А според хората Владимир Пенев ще бъде пуснат от болницата днес.

От полицията обясняват, че според закона нищо не може да се направи, защото психично болните не носят наказателна отговорност. Това, което може да се направи, е да бъде задържан максимум за 6 месеца за принудително лечение. Поради липса на бюджет обаче болните бързо са освобождавани от психиатричните клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Пострадал

преди 7 години

Същия този *** Владимир Пенев нападна без никакъв повод мен и жена пред блока в който живее баща му в Банкя ул.Цар Колян 9.Този е наистина тотално животно.Взел съм го на мерник и ще бъде поставен на инвалидна количка.Има десетки пострадали от него.Пазете се.За жалост нямам снимка.Едър, с черна брада и коса ала Христо Ботев ,сини очи и безумен поглед.Който за медота "тръба 3/4 цола без свидетели" да ми пише на cd4you***abv.bg....Като няма правосъдие народа е съдия.

27

Анонимен

преди 7 години

Като прочетох статията стигнах до два извода:Хората живущи в тези райони следва да ги напуснат или някой да го лежи.Видно от статията е, че цялата държава е безсилна от към престъпници и луди.Просто нямам думи!

26

сметки

преди 7 години

Пенсионерите, дето сега едвам оцелява, създадоха икономика, обраха е мутрите и хората на бившия партиен елит и т.н. Сега младите създават блага, плащат данъци, ама тези данъци отиват да СЕ ПЛАЩА НА друг. Абе от пожарникар какво да очакваш? То не че от мутри и партийна номенклатура можеш да очакваш повече.

fallback