Снимка: БТА
fallback

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна, че е притеснена от решението на ЦИК за провеждането на изборите за кмет на район "Младост".

Oще по темата

Частичният вот там, заедно с президентските избори на 6 ноември, се налага заради хвърлената оставка на Цвета Авджиева, от която ГЕРБ сне доверието си заради започнат строеж на сграда в междублоково пространство.

Според разпореждането на ЦИК обаче гласуването за кмет трябва да е в отделна секция от това за държавен глава.

"Общо в 10 училища в "Младост" се гласува в 125 секции, сега обаче секциите стават 250. Оказа се, че в девет училища е възможно да бъдат разположени секциите една до друга, но в десетото училище това не е възможно", обясни Фандъкова.

Тя е писала писма до ЦИК и се е срещнала с представители на комисията, като е изразила своите притеснения и е поискала решения.

"Решението на ЦИК е там, където не е невъзможно секциите да бъдат в две съседни класни стаи, да има секции във физкултурни салони и столови", посочи кметът.

Това обаче е наистина много неудобно и притеснително, коментира тя.

Столичната община е длъжна по закон да изпълни решенията на ЦИК, но искам да предупредя всички граждани, че за съжаление трябва да стоят на две опашки, за да гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

Оправихте ли се с бездомните кучета?

6

Анонимен

преди 7 години

Е, има ли едно нещо, направено с мисъл напоследък? Тези хора ходят през законите и дори през Конституцията с калните ботуши, не четат, не слушат, не чуват!

5

Анонимен

преди 7 години

Към коментара под мен - да, ама Боко обра лаврите, без пръста да си мръдне

fallback