Снимка: Булфото
fallback

Зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева пристигна на мястото на инцидента в квартал "Свобода" където в 19:10 пропадна асансьр, съобщи "24 часа".

В момента тече проверка и тя обеща резултати до края на утрешния ден.

Асансьорът е нов, в експлоатация е от 2010 г., но някоя част може да е подала, каза Везиева, но не се ангажира с по-конкретна информация, тъй като все още разследващите са на място.

Петимата пътници са били извадени от екипи на полицията и пожарната. Детето е добре, а жената, вероятно негова майка е с навехнат глезен.

До момента на мястото не е пристигнал екип на фирмата, която поддържа асансьора. Обитателите на сградата не са се оплакали от лоша поддръжка пред зам.-министър Везиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Колио

преди 7 години

В България няма аварирал асанасиор мадеин НРБ но след това е чудо.По думите на мои приятел вече пенсионер асансьораджия проблема е че вече няма от къде да се закупи едно свястно реле или контакти всичко е китайско или ЕС което ще рече ***.Такаче скоро ще аварирал и старите асансьори и ще става страшно.Да ни е жив и здрав Костов за приватизацията.

18

Анонимен

преди 7 години

До Сделано в Болгариище чуем,ама няма,ела в нормална държава да видиш асанс.голям,чист,като нов,лъскав,все едно си в антре на хотел,а в бг асанс.,не се качвам тука,всичките са стари

17

Анонимен

преди 7 години

Толкова ги правят новите асансьори. Калпаво желязо и пластмаса използват, затова е така.

fallback