Снимка: архив, Булфото
fallback

Моторните превозни средства с регистрация София-град се увеличават с около 4 хиляди всяка година, като половината от тях са леки коли.

Това показва статистиката на Националния статистически институт, съобщава БНТ. Въпреки че трафикът в София става все по-натоварен, броят на автомобилите продължава да расте.

Прогнозите са че през 2016 година са, че колите със софийска регистрация ще минат 700 хиляди. Не е по-оптимистична и цифрата за страната - към юни тази година регистрираните моторни превозни средства в България са били 4 130 195, като до края на 2016-а най-вероятно техният брой ще се увеличи.

Реално обаче автомобилите, които се движат по софийските улици, са много повече от регистрираните в София. По неофициална информация броят им вече е около милион и половина.

Според данни на Агенция пътна инфраструктура, само за едно денонощие през Южната дъга на околовръстният път между квартал "Симеоново" и бул. "България", преминават по около 55 хиляди автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Фронто

преди 7 години

Ето ви предложение: ние ток не внасяме,коли внасяме-щом искаме да угодим на Москва 'да строи нещо'тук_да договорим завод за автомобили! И име съм измислил на модела-"Запорожец_А К" /А_автоматик-от Москва се управлява;К-като Корнелия/.Ама ние не само коли_от нещата които всеки има/и пари навън изтичат/и компютри внасяме,и телефони и всякаквите подбни потреби.Ало,къде е згрижената държава..?!

33

Фронто

преди 7 години

Нека се замислим - колко авто_мото возила има в България_2,3,4 м и л и о н а! Какъв ресурс е изъекъл и продължава да изтича? С колкп се натовара външнотърговския баланс? За собствена марка не можем да мислим,но държавата е длъжна дори програма да направи в посоката. Да не изреждам възможностите. Ето къде трябва да се вкара внимание,а не за аецове/при излишък на ел.енергия/и 'потоци'(при никакви обеми)!

32

вергил

преди 7 години

Населението на София е 18 процента от цяла България.Ето и автомобилите в София са приблизително 18 процента от всички.И пак се опитват да ги изкарат двойно повече.Има и коли с номера от други области, но и в тях има коли със софийска регистрация.

fallback