Снимка: Столична община

Асфалтът води на павето с почти двойна преднина в анкетата на Столична община за визията на емблематичния бул. "Княз Александър Дондуков".

Шосето ще се ремонтира през следващата година в участъка между Младежкия театър и ул. "Кракра", а всеки може да даде гласа си тук.

Още по темата

Изборът е от три варианта: Първият предвижда паветата да останат навсякъде, като бъдат пренаредени, за да се отстранят всички хлътвания и пропадания по пътя. За това са гласували 37812 човека, което е 30,2%.

При втория калдъръмът ще остане само около трамвайните релси и местата за паркиране, докато асфалт ще се излее по пътните платна. Този вариант е на последно място, като за него са дали гласа си 25871 човека.

Вариант №3 пък предвижда изцяло да се извадят паветата и всичко да е с асфалт. Засега той води класацията с 61468 гласа, което е 49,1% от общият брой.

Независимо кой вариант изберат столичани ще се положат нови релси за едно от първите трамвайни трасета в столицата.

В линиите ще бъдат монтирани специални шумозаглушители които ще намаляват нивото на децибелите от преминаващите мотриси, пише "Монитор". Около спирките пък ще се изградят и перони под формата на малки островчета, ще се пренаредят и плочките по тротоарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase