Снимка: архив, Булфото
fallback

Столичната община и обществеността от доста време говорят за това, че столицата има необходимост да става все по-зелен град, така че това ще бъде едно естествено продължение на всички тези разговори и заявки от наша страна.

Това сподели пред БНР Павлина Петрова, председател на сдружение "Форум", част от инициативен комитет, който предлага тази година Денят на София да бъде и Ден без автомобили.

Според нея предложението е своеобразно включването ни към Европейската седмица на мобилността, както и добър повод София да направи първата крачка към кандидатстването за Европейска зелена столица.

Засега Бургас е най-големият град у нас, пожелал да участва в надпреварата.

"Въпросът е, че Столичната община трябва да предвиди всякакви останали интереси – по какъв начин, например, посетителите на града ще се придвижат и къде ще паркират", посочи Петрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

WBA

преди 7 години

Идеята е добра, НООО защо вдигнахте билетчето ?????? Защото ББ раздаде поръчките за за новият лъч на метрото и няма откъде да вземе париии. Какво стана след като вдигнаха билетчето ?!?! Автобусите станаха на интервал от по 25-35 мин в делничен ден, е това е ако е стимул за използване на СКГТ евалаааа "разбирате" си от работатат в Столична община. Също така метрото от 6-6,5 мин интервал вече на 9 мин, а още не е готов новия лъч. Като стане готов сигурно и то ще стане на 25-35 мин интервал. Браво

11

Анонимен

преди 7 години

...столицата има необходимост да става все по-зелен град...Ми спрете да застроявате градинките като за начало!

10

Анонимен

преди 7 години

До Столична община:Що не правите като вятъра, а? Каква е алтернативата - да повисим по 15-тина минути на спирката, да понатъпчем в градския и да се клатушкаме по светофарите... И цялото това удоволствие - само за 1.60!

fallback