Снимка: Министерски съвет
fallback

Хотелиер заграби част от плажа в местността Фичоза край Варна. На ивицата са разположени десетки чадъри и шезлонги, без да е платен наем или концесия.

Поставени са шезлонги и чадъри с уговорката, че са само за гостите за гостите на хотела.

Обяснението на управата на хотела е, че...концесията е безбожно скъпа. Била 50 000 лв., а те не могли да си го позволят. "С удоволствие ще си платим концесията, ако цената е разумна", коментира Мария Каймаканова, управител на хотела пред Нова тв.

Плажът на Фичоза по документи е неохраняем, няма концесионер или наемател. Спасителят е осигурен от областна управа.

"Не е редно да има такива табели, че шезлонги и чадъри са запазени за гостите на някакъв хотел. Абсурдно е това – плажът трябва да бъде свободен за всеки", коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Заради нарушението в хотела веднага започна проверка. А гостите нямат представа, че плажуват на заграбена територия.

"Санкцията за юридически лица е от 10 до 50 000 лева. Имаме 24 часа мобилна група по цялото Черноморие, северното и южното са разпределени и тази мобилна група работи извън останалите проверяващи, които по график проверяват", добави министърът на туризма Николина Ангелкова.

За другото лято ще се обмислят специални санкции за нарушения на неохраняемите плажове. Има ли и колко още такива нарушения са констатирани по нашето Черноморие, от министерството предстои да обявят официално. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

математик

преди 7 години

Някой държавен чиновник не разбира от математика. Ако искаш плажа на концесия 50000 лв. Ако не го вземеш а незаконно го ползваш глоба от 10000 до 50000лв. И какво излиза заграбваш незаконно и плащаш по малко да не говорим че има и вариант да не те глобят, а и дори да те глобят никога първия път глобата не е максимума. Е как някой по нагъл да не се възползва.

39

h

преди 7 години

Хотелът е Албиция,даже и името е мега тъпо.

38

Bach

преди 7 години

Бачкам в чузбина като луд, за никакви пари ! Да взема да му дам на този ДИОТ някой лев????

fallback