Снимка: архив, Булфото
fallback

КАТ започна акция за велосипедисти по столичния булевард "Витоша“. Причината е, че там не е пешеходна зона и няма обособена велоалея.

След като през миналата година най-скъпият столичен булевард беше ремонтиран и се превърна изцяло в пешеходна зона, беше премахната и старата велоалея.

Проблемът обаче е, че велосипедистите нямат обходна алея, през която да минават, пише "Монитор".

Столичните катаджии глобяват по около 200 велосипедисти годишно. Колоездачите често нарушават правилата за движение от незнание, обясниха от „Пътна полиция“. Това обаче не ги спасява от фишовете, които са между 20 и 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

kukoto

преди 7 години

До АнонименМного голям е проблемът. На няколко пъти щяха да ми счупят кръста. Това е пешеходна зона. Минават майки с количики, възрастни хора и всякакви други пешеходци. Ако няма отделна велоалея велосипедистите нямат място там. Те станаха по нахални и от рокерите. С нищо не се съобразяват.

13

Веско

преди 7 години

ха ха ха и сега каква е причината да поясните: там няма пешеходна зона, няма велоалея, прелитат хеликоптери сигурно!...(а между другото с добро планиране и пешеходци и велосипедисти ще са доволни, а не само да се търси глоба глоба глоба е.ати)

12

Анонимен

преди 7 години

"Причината е, че там не е пешеходна зона...""След като през миналата година най-скъпият столичен булевард беше ремонтиран и се превърна изцяло в пешеходна зона"Верният отговор е "Петя Славова е спала".

fallback