Архив: Булфото

Докато лятото плавно отминава, дойде време за най-масовата надпревара по планинско бягане от веригата #FiveMountains на Сдружение "Маратон" - състезателното изкачване от центъра на град София до първенеца на планината Витоша - Черни връх (2290 м).

Юбилейното 10-о издание на Витоша Рън ще се състои в събота, 27 август, като стартът отново ще бъде даден в 9:00 часа на алеята в началото на Южния парк, зад хотел "Хилтън".

17,5-километровото изкачване с над 1700 метра положителна денивелация от София до Черни връх е отворено за всички желаещи да приемат предизвикателството и да покорят в състезателно темпо витошкия първенец. По трасето ще има 5 контролни поста, като на 2 от тях и на финала ще има и подкрепителни пунктове.

Трасе на планинското бягане: Старт: София, Южен парк 2, Хотел Хилтън - Юг /562м н.в./, 42р40'50.40?С 23р19'9.96?И; Финал: Черни връх /2290м н.в./; Дължина: 17,5км с 5 междинни контролни пункта (виж схема на трасето), преминава зад Сити център през централната алея на Южнен парк, по ул. "Никола Крушкин", пресича Околовръстен път на кръговото с бул. "Черни връх", зад Фантастико, по ул. "Чемшир" през Драгалевци, Посетителски център Витоша, пътеката за Черни връх, през Голи връх и Платотo до Финала.

Маркировка с ленти и табели. Организаторите си запазват правото на промени по трасето при необходимост.
Към момента предварителна заявка за участие в състезанието тази година са подали над 160 атлети и любители на планинското бягане от България и чужбина.

Настоящият рекорд на Витоша Рън от 1:36.46 час беше поставен през 2015 година от Шабан Мустафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase